Tiekamies Zinātnieku Naktī 2016

Jau šo piektdien, 2016. gada 30. septembrī no plkst. 18:00 – 23:00, vienlaikus deviņās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Salaspilī, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Liepājā, Ventspilī un Papē – notiks Zinātnieku nakts 2016 pasākums.
Latvijas Universitātes (LU) daudzveidīgo zinātnes pasauli varēs iepazīt arī LU Fizikas un Matemātikas fakultātes (FMF) telpās, Zeļļu ielā 25.   LU FMF Fizikas nodaļa (FN) un Matemātikas nodaļa (MN) kopā ar LU Cietvielu fizikas institūtu (CFI), LU Fizikas institūtu (FI) un SIA Groglass ļaus atklāt brīnišķo fizikas un matemātikas pasauli! No interaktīviem demonstrējumiem, līdz nopietnām lekcijām un sarunām, no fizmatu aizrautības izzināt līdz zināšanu pielietojumam un produktiem Tev apkārt. Read more…

Groglass® prezentēs inovācijas izstādē Glasstec 2016

Groglass® piedalīsies Glasstec 2016 – pasaulē vērienīgākajā stikla ražošanas tehnoloģiju un produktu izstādē, kas notiks no 20.-23.septembrim Diseldorfā, Vācijā.
Groglass® komanda plāno stenda apmeklētājus pārsteigt ar vairākiem jauniem, inovatīviem stikla produktiem, kas paredzēti elektroniskajiem displejiem, ledusskapju durvīm un aukstumvitrīnām, arhitektūras projektiem, mākslas darbu ierāmēšanai, kā arī citiem risinājumiem, kur nepieciešams stikls ar augstu pievienoto vērtību.
Glasstec ir pasaulē lielākā stikla industrijas izstāde, kas notiek katru otro gadu. 2014.gadā izstādē piedalījās 1217 dalībnieki no visas pasaules un to apskatīja aptuveni  43 tūkstoši apmeklētāji no vairāk nekā 80 valstīm.
Esat laipni aicināti uzzināt vairāk informāciju par Groglass® stikla produktiem Glasstec 2016 izstādē 11. Read more…

Cultural heritages framed in Artglass™ in Smakovka museum in Daugavpils

Last summer the largest and most contemporary Shmakovka Museum in Latvia opened its doors in Daugavpils. The museum offers modern and attractive story about the oldest alcoholic beverage Latgalian refined in the course of many centuries – shmakovka, which is an integral part of the culinary heritage. It is possible to learn the process of shmakovka production with the help of the latest technologies. Everyone can see genuine and impressive production equipment as well as taste the unique beverage. Read more…